HOME     |    ABOUT     |    CATEGORIES    |     LINKS    |     CONTACT    |     SUBSCRIBE
______________________________________________________________________________________________________________________________

Recycling
Vid renoveringen av gamla hus handlar det många gånger mer om att plocka bort material istället för att tillföra nytt. Under diverse ytskikt från senare tiders renoveringar har vi hittat fina, gamla spontade planktak, pärlspont och vackra trägolv. Förutom att materialet är vackert så har det ofta härliga dimenssioner som man inte finner i de vanliga byggvaruhusen. Dessutom blir plånboken glad.

Men allt går ju inte att återvända så här och var har vi kompletterat med diverse nytillverkat material, till exempel en del lister och foder. När man snickrar lister så skapas en massa spill. Det känns tråkigt att elda med specialtillverkade lister även om det bara handlar om stumpar. Då är det så mycket roligare om de kan komma till använding. En del av dessa snuttar har fått nytt liv i form av åttakantig-förvaringsburk för mina fröpåsar.

Och som kronan i recyclings-kedjan så är en del av fröna återvunna från fröställningar som blomster i den egna trädgården utvecklat :-)

Trevlig helg!

©2010 Katarina S.A. gnistrande snö. all rights reserved.