HOME     |    ABOUT     |    CATEGORIES    |     LINKS    |     CONTACT    |     SUBSCRIBE
______________________________________________________________________________________________________________________________

Stella Nova - Vinterstjärna


Tusen tack för alla gulliga kommentarer!
Den här veckan har det varit galet mycket. Inte mycket tid över för vare sig julstök eller bloggande. Strax ska vi sätta igång och måla/kalka den murade spisen för fjärde gången men först ett inlägg.
Här kommer några bilder av mina kära vinterstjärnor. Stella Nova - den nya stjärnan, så kallade arkitekten Tom Rantil sina stjärnor. Han vek dem själv för hand i vackert vitt papper på sitt arkitektkontor på söder. Vid den tiden var det inte så vanligt med vita stjärnor. Det sägs att när Tom hängde upp sin stjärna i arkitektkontorets fönster så blev den upptakten till den stjärnornas invasion som sedan följde. Stjärnorna gjorde snabbt succé och tog slut blixtsnabbt. Första gången jag såg stjärnan så blev jag kär i den med en gång, det där vita lite kalla skenet var det något alldeles speciellt med. Jag lyckades inte få tag på någon av hans stjärnor den julen. Överallt i de affärer som sålt dem, var de slut. Sorgligt nog dog Tom Rantil kort därefter och inga fler stjärnor skapades i hans kontor på Nytorgsgatan. Så en februaridag när jag var med barnen på stadsbiblioteket för att låna lite böcker så fick jag syn på dem, lite undangömda, djupt inne på en hylla i bibliotekets butik. Två ex av Tom Rantils originalproduktion fanns kvar!
Gissa om jag blev lycklig. Givetvis köpte jag dem båda med en gång :-)
Sedan några år tillbaka så finns denna ljuvliga stjärna återigen i produktion. Den säljs genom Asplunds.
Stella Novas upphovsman finns inte längre kvar bland oss men hans stjärnor lyser fortfarande vidare i decembermörket...

©2010 Katarina S.A. gnistrande snö. all rights reserved.