HOME     |    ABOUT     |    CATEGORIES    |     LINKS    |     CONTACT    |     SUBSCRIBE
______________________________________________________________________________________________________________________________

Mobil vedbodVed är en viktig del av livet på landet så här års. I morse anlände vinterns första vedlass.
Det går åt rätt mycket ved hos oss även om det inte är den huvudsakliga värmekällan. Konstigt nog ligger vår vedbod så långt från huset, alldeles för långt tycker min sambo och jag som inte tycker om att bära ved. Men den snälla bonden som vi köper veden av hade en bra lösning. När han kommer med veden så kör han den i en stor vagn som han har kopplat till sin traktor. Vi får behålla vagnen ända tills veden är slut, behöver vi köpa en ny omgång under vintern så kommer han hit med en ny vagn ved samtidigt som han tar med sig den tomma vagnen. Sen när våren kommer och vi inte behöver elda så mycket så kommer han hit och hämtar sin vagn. Så vintertid har vi en stor traktorvagn ståendes vid sidan av gårdsplanen, ser kanske inte så snyggt ut, nästan så att man kan tro att det är en slags cirkusvagn men vad gör det, när vi slipper gå så långt :-)

Ikväll ska hela familjen till simhallen och simma lite, ganska skönt sätt att avsluta veckan på. Blir mysigt att tända en brasa sen när man kommer hem.

Önskar alla en härlig helg!

©2010 Katarina S.A. gnistrande snö. all rights reserved.