HOME     |    ABOUT     |    CATEGORIES    |     LINKS    |     CONTACT    |     SUBSCRIBE
______________________________________________________________________________________________________________________________

Knäckebröd
Här kommer det utlovade knäckebrödsreceptet, brödet är verkligen supergott så på med förklädet och baka :-)

För övrigt så befinner jag mig lite i bloggskugga, det är så galet mycket just nu men det är kul. Många födelsedagar, små och stora kalas på gång...

Tusen tack för alla fina hälsningar och mail.

En skön adventshelg till er alla som kikar in här!

Knäckebröd

5dl lättmjölk
50 g jäst
6,0 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
3 tsk kummin (stött)
6,0 dl vetemjöl

3dl grovt rågmjöl till utbakningen
Rör ut jästen med ljummen mjölk (max 37 grader). Arbeta in rågmjöl och kryddor, sedan vetemjölet. Arbeta samman allt till en deg. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i ca 20 bitar. Rulla varje del till en liten bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut bullarna till tunna kakor med med rågmjöl på både under och översidan. Först med slät kavel sedan med krusad kavel. Ta ut runda hål i mitten (de små runda mittbitarna har jag använt till att göra mini-bröd av).

Grädda kakorna på osmorda plåtar mitt i ugnen. Grädda dem i ca 3- 4 minuter på var sida. Låt sedan kakorna kallna på plåt eller galler.
Det går utmärkt att göra egna kryddblandningar som man kan strö över bröden innan de gräddas. Pensla då först med vatten och strö sedan ut kryddblandningen.

©2010 Katarina S.A. gnistrande snö. all rights reserved.